اگر به دنبال راهنمای نصب شیرآلات هستید و می‌خواهید خودتان شیرآلاتی که به تازگی خریداری کرده‌اید را نصب کنید، این مقاله برای شماست.

نصب شیر جدید در حمام، آشپزخانه، اتاق کار و یا هر قسمت دیگری از خانه یا محل کار، می‌تواند ظاهر اتاق شما را به طرز چشمگیری عوض کند. بسیاری از معماران داخلی توصیه می‌کنند پس از نوسازی یا بازسازی خانه، شیرآلات را عوض کنید؛ زیرا با انتخاب یک شیر مناسب، به راحتی فضای اتاق شما از حالت قدیمی به مدرن تغییر می‎کند.

اگر فقط قصد تعویض شیرآلات را دارید و نمی‌خواهید لوله‌کشی داخلی و مسیر‌ها را تغییر دهید، می‎توانید این کار را در کمترین زمان ممکن انجام دهید. ما در خانه شیرآلات نکات و مواردی که برای نصب شیرآلات لازم دارید را در اختیارتان قرار می‌دهیم تا بتوانید هر نوع شیرآلاتی که دوست داشتید را به راحتی انتخاب و نصب کنید. با ما همراه باشید…

فهرست مقاله:

چه اطلاعاتی برای نصب شیر جدید لازم داریم؟

1. شیر فعلی شما از چند روزنه یا سوراخ استفاده می‌کند؟

شیر‌ها در حالت معمول فقط بر روی یک دهانه (فقط آب سرد) نصب می‌شوند و یک دستگیره برای باز کردن/ بستن آب بر روی آن‌ها قرار دارد. نوع جدید‌تر شیر‌ها بر روی 3 دهانه یا سوراخ قرار می‌گیرند که هر کدام از این دهانه‌ها برای آب گرم، آب سرد و آب خروجی تعبیه شده‌اند.

اگر شیر آب قبلی شما تک دهانه‌ای است، باید در زمان خرید شیرآلات، شیر جدیدی که خریداری می‌کنید نیز تک دهانه‌‎ای باشد. در حالت 3 دهانه‌ای نیز در زمان خرید توجه داشته باشید که همراه شیر جدید، باید یک صفحه آداپتور در کارتن محصول وجود داشته باشد.

2. نصب شیرآلات جدید چقدر طول می‌کشد؟

بسته به نوع شیر، تعداد، ابزار و مهارت شما، ممکن نصب شیرآلات در عرض کمتر از 1 ساعت تمام شود و یا بیش از نیم‌‎روز طول بکشد. در اکثر مواقع سخت‌ترین قسمت کار، برداشتن شیرآلات قدیمی است؛ زیرا معمولا شیرآلات قدیمی قسمت‌های زنگ‌زده و خورده شده‌ای دارند و جدا‎کردن آن‌ها کار آسانی نیست. به عنوان مثال، اگر پیچ‌ها و اتصالات دچار زنگ‌زدگی شده باشند، احتمالا زمانی که با ابزارهایی مانند پیچ‎گوشتی یا آچار سعی در باز کردن‌شان دارید، خورد می‌شوند و مجبور می‌شوید با روش‌های دیگری آن‌ها را باز کنید.

نصب شیرآلات جدید معمولا خیلی سریع انجام می‌شود. می‌توانید این کار را طبق دستورالعملی که در کتابچه همراه شیر نوشته شده، مرحله به مرحله انجام دهید.

3. برای نصب شیرآلات جدید، به چه ابزارهایی نیاز داریم؟

معمولا برای نصب انواع شیرآلات به ابزار‌های ابتدایی‌ای نیاز دارید که در اکثر فروشگاه‌های ابزارآلات موجود هستند. لیست ابزار‌های مورد نیاز برای نصب انواع شیرآلات عبارتند از:

4. آیا در زمان خرید شیرآلات باید به نکته خاصی توجه کنم؟

بله! در زمان خرید شیرآلات، اول از همه باید شیرآلاتی را خریداری کنید که کیفیت ساخت خوبی دارند. به واشر‌ها و فنر‌های شیر دقت کنید؛ زیرا در اکثر مواقع نشتی آب به دلیل خرابی این دو قطعه است. شیرآلاتی که کیفیت بالایی دارند، دارای ساختار کارتریج بدون نیاز به شستشو هستند. این ساختار تا حد زیادی جلوی نشتی آب را می‌گیرد.

در مرحله بعد، دستگیره آب را باز و بسته کنید تا ببینید آیا به راحتی می‌توانید از آن استفاده کنید یا خیر. اگر دستگیره شیر آب به راحتی باز یا بسته نمی‌شود، احتمالا در آینده به مشکل می‌خورید. بهتر است شیرآلاتی پرکاربرد مانند شیرآلات آشپزخانه را از فروشگاه‌های معتبر و با بالاترین کیفیت ممکن خریداری کنید.

نکاتی که باید قبل از نصب شیر آب رعایت کنید

1. همیشه قبل از شروع نصب شیرآلات جدید، شیر آب را ببندید یا به طور کلی فلکه را قطع کنید.

اگر در ابتدای مسیر ورودی آب به اتاق، یک دریچه برای باز/بسته کردن قرار دارد، می‌توانید به راحتی مسیر ورود آب را ببندید. در صورتی که دریچه ورود آب به اتاق را پیدا نمی‌کنید، باید شیر ورودی اصلی خانه/ساختمان (فلکه) را ببندید.

اگر چندین سال از نصب دریچه شیر آب می‌گذرد، خودتان را برای زنگ‌‎زدگی آماده کنید! بهتر است بستن دریچه را با احتیاط انجام دهید تا با شکستگی دریچه و جاری شدن سیل آب روبرو نشوید!

2. شاید نصب شیر جدید دشوارتر از آن چیزی که به نظر می‌رسد باشد.

در اکثر کتابچه‌های راهنمای ست کامل شیرآلات، حذف شیرهای قدیمی و نصب شیرهای جدید راحت‌تر از واقعیت به نظر می‌رسد. به عنوان مثال، در زمان نصب شیرآلات روشویی، فضای زیر روشویی که قسمتی از شیر آب در آنجا نصب می‌شود، معمولا باریک و تاریک است. برای حل مشکل نبود نور، چراغ قوه را در گوشه‌ای از فضا بگذارید تا دید کافی داشته باشید.

اگر زنگ‌‎زدگی و خوردگی‌ها زیاد است، بهتر است با یک برس سیمی روی مهره‌ها و قطعات زنگ‌زده بکشید و کمی روغن روی آن‌ها اسپری کنید. پس از چند دقیقه که مطمئن شدید روغن به خوبی به لایه‌ها نفوذ کرده، سعی کنید اتصالات را با آچار قابل تنظیم باز کنید. اگر تلاش‌تان به نتیجه نرسید، قبل از اینکه اتصالات را خراب کنید، با یک لوله‌کش تماس بگیرید.

3. مواظب ستون فقرات خودتان باشید!

نصب شیرآلات یکی از کارهای سختی است که می‌تواند به بدن و مخصوصا مهره‌های ستون فقرات شما آسیب بزند. چه این نصب در محیط آشپزخانه انجام شود، چه در حمام، دستشویی و یا هر مکان دیگری، تلاش برای تکان‌خوردن در فضاهای محدود مانند سینک، کابینت و غیره، کار دشواری است.

یک ترفند ساده برای حل این مشکل وجود دارد. می‌توانید یک تخته‌ی بزرگ که به اندازه زیر کار است را پیدا کرده و در هنگام تعویض قسمت زیر شیرآلات، روی آن دراز بکشید.

10 مرحله‌ی مهم برای نصب انواع شیرآلات روکار و توکار

امروزه با توجه به مدل‌های جدید شیرآلات که نصب راحتی دارند، می‌توانید خودتان کار نصب و راه‌اندازی را انجام دهید. حتی برای محیط‌هایی مانند آشپزخانه یا سرویس بهداشتی که نصب چالش برانگیزی دارند، می‌توانید شیرهای توکاری را بخرید که که کاملا از بالای سینک نصب می‌شوند و دیگر نیازی به خزیدن در زیر سینک/کابینت ندارید.

در این قسمت، 10 مرحله‌ی مهم برای نصب انواع شیرآلات بدون نشتی و هرگونه مشکل ناخواسته‌ای را با یکدیگر مرور می‌کنیم. اگر دانش و تجربه کمی در زمینه نصب دارید، با این آموزش می‌توانید هر نوع شیرآلاتی (چه توکار و چه روکار) را به راحتی نصب کنید.

1. شیرآلات قبلی را جدا کنید.

جدا کردن شیرآلات قبلی، اولین و در برخی مواقع سخت‌ترین بخش کار است! باز‎کردن مهره‌های زنگ‌‎زده‌ای که بخشی از آن‌ها ریخته، حتی با آچار حوضه (یا همان آچار سینک) نیز کار سختی است!

اگر برایتان مهم نیست که شیر آب قدیمی‌تان خش بردارد یا خراب شود، می‌توانید با ابزارهایی مانند اره یا دیسک‌های برش فلزی، مهره‌های زنگ‌زده را برش دهید. برای اینکار، ابتدا یک طرف مهره (نه تمام آن) را برش دهید و سپس با استفاده از یک پیچ‎گوشتی یا انبردست، مهره را از بدنه جدا کنید. برای بقیه قسمت‌هایی که به سختی جدا می‌شوند نیز از همین تکنیک استفاده کنید.

در مرحله بعد، حتما کتابچه راهنمای نصب شیر جدید را بررسی کرده و آن را مرحله به مرحله انجام دهید.

2. در مواقع نیاز، از آچار حوضه استفاده کنید.

آچار حوضه یک ابزار استاندارد و پرکاربرد در لوله‌‎کشی است که از آن برای برداشتن و نصب اکثر شیرآلات مخصوصا شیرآلات سرویس بهداشتی که بر روی روشویی قرار می‌گیرند، استفاده می‌شود. با استفاده از این آچار، می‌توانید به قسمت تنگ و باریک پشت سینک یا کابینت دسترسی داشته باشید و مهره‌هایی که شیر آب را روی سینک/کابینت نگه می‌دارند و همچنین مهره‌هایی که خطوط تغذیه را به یکدیگر متصل می‌کنند را باز یا سفت کنید.

در صورتی که می‌خواهید مهره را به طور کامل برش دهید و یا شیر جدید دارای آچار یا وسیله دیگری برای نصب است، به آچار حوضه نیازی ندارید. در زمان خرید شیر‎آلات جدید، بهتر است بسته را به دقت بررسی کنید و ببینید که آیا برای نصب به وسیله اضافی نیاز دارید یا خیر.

این نوع آچار در اکثر فروشگاه‌های ابزار‎آلات یا وسایل ساختمانی موجود است.

3. در زمان نصب شیر آب، از واشر سیلیکونی یا بتونه استفاده کنید.

در صورتی که به هر دلیلی آب برای مدت زمان طولانی به قسمت پایین شیرآلات برسد، احتمال اینکه پس از مدتی شیر آب شما زنگ بزند و حتی بدتر از آن، آب به میز یا کابینت شما آسیب برساند، بسیار زیاد است. این مورد در شیرآلات حمام بیشتر دیده می‌شود و دلیل آن نیز محیط بسیار مرطوب حمام است. در حال حاضر در بسته‌بندی اغلب شیرآلات جدید، یک واشر سیلیکونی یا پلاستیکی برای مهر و موم شیر آب و سینک وجود دارد. با این حال، بهتر است تمام درز‌ها را با بتونه یا چسب سیلیکونی بپوشانید.

بتونه یا چسب سیلیکونی علاوه بر جلوگیری از نفوذ آب به نقاط آسیب پذیر، باعث محکم‌شدن اتصالات می‌شود. برای اینکار، ابتدا بتونه یا سیلیکون را بر روی درز‌ها بریزید و بلافاصله پس از جایگذاری قطعات، مقدار اضافی را با یک پارچه‌ی خشک پاک کنید.

4. لوله تغذیه را به درستی نصب کنید.

در زمان نصب لوله‌های تغذیه، دقت کنید که طوری لوله‌ها را نصب کنید که نشتی نداشته باشند. حال چطور آن‌ها را جوری نصب کنیم که نشتی نداشته باشند؟

اول از همه بهتر است که شیرآلاتی را خریداری کنید که دارای اتصال‌کننده‌های (کانکتور) سبک جدید هستند. بافت بیرونی و داخلی کانکتور‌های سبک جدید به صورت الیاف فولادی ضد زنگ بافته‌‎شده است و در هر انتهای لوله، واشرهای استاندارد قرار دارد.

تا جایی که می‌توانید انتهای کانکتور را با دست سفت کنید و در آخر با یک آچار، آن را به اندازه‌ی نیم‌چرخ دیگر سفت کنید.

5. اندازه لوله تغذیه را محاسبه کنید.

بسیاری از شیرآلات جدید، دارای لوله تغذیه هستند؛ اما ممکن است اندازه لوله تغذیه‌ای که در جعبه محصول قرار دارد، برای شما کافی نباشد یا اندازه نقاط اتصالشان (رزوه) مناسب شما نباشد. بهتر است قبل از خرید شیرآلات، با استفاده از یک متر معمولی، از قسمت زیر سینک (نزدیک شیر آب) تا ورودی آب لوله‌کشی را اندازه گرفته و چند سانتی‌‎متر به آن اضافه کنید.

اگر پس از خرید متوجه شدید که لوله تغذیه کوتاه‌تر از فاصله شیرآلات تا ورودی آب است، می‌توانید لوله‌ای با طول مناسب را به صورت جداگانه از فروشگاه‌های شیرآلات خریداری کنید. همچنین برای تطابق اندازه رزوه‌ها، بهتر است لوله تغذیه قبلی را در زمان خرید شیرآلات به همراه داشته باشید.

6. گیر‎کردن سوپاپ مسدودی

اگر سوپاپ مسدودی شیر شما گیر کرده است، می‌توانید آن را با شل کردن مهره‌اش باز کنید. این کار، فشار بر روی میل سوپاپ را کمتر می‌کند و باعث می‌شود شیر راحت‌تر بچرخد. البته مهره میل سوپاپ نباید به اندازه‎ای شل باشد که در اطراف آن نشتی ایجاد شود.

7. قبل از باز‎کردن آب، هوادهنده را بردارید.

اغلب در حین لوله‌کشی و تعویض شیر‎آلات، زباله‌هایی که داخل لوله‌ها و شیر‌ها جمع شده‌اند، خارج می‌شوند. برای اینکه هوادهنده شیر جدیدتان مسدود نشود، قبل از اینکه برای آزمایش شیر آب را باز کنید، آن را بردارید.

هوادهنده قطعه‌ای است که در سر شیرآلات قرار دارد و انتهای آن با یک پلاستیک سوراخ دار یا توری فلزی پوشیده شده است. کار اصلی این قطعه پخش‌‎کردن جریان آب و جلوگیری از خارچ‌شدن رسوب آب است. اکثر هوادهنده‌ها با چرخاندن پیچ‌شان در خلاف جهت عقربه‌های ساعت به راحتی باز می‌شوند. البته برخی از شیرآلات جدید در کنار لوازم جانبی، ابزاری برای خارچ‌کردن هوادهنده دارند.

پس از اینکه چند ثانیه آب جاری شد، می‌توانید هوادهنده را مجددا نصب کنید. اگر پس از نصب هوادهنده متوجه کندی سرعت آب شدید، آن را مجددا خارج کرده و پس از تمیز‎کردن، مجددا نصب کنید.

8. قطعات قبلی، قطعات اضافی جدید، دفترچه، ضمانت‎نامه و غیره را در یک کیسه فریزر قرار دهید.

بسیاری از شیرآلات دارای ابزارهای مخصوص مانند آچار، هوادهنده اضافی، واشر یدک و سایر قطعات یدکی هستند. ممکن‌است اینطور به نظر برسد که دیگر به این قطعات نیازی ندارید اما اشتباه است.

حتی تمامی قطعات شیر قبلی نیز ممکن است یک روزی مورد استفاده قرار گیرند. تمام این لوازم را کاملا خشک کرده و به همراه کتابچه و ضمانت‌نامه در یک کیسه فریزر قرار دهید و در داخل یک محیط کاملا خشک نگهداری کنید.

9. نصب سینک جدید

اگر می‌خواهید همراه با شیرآلات، سینک جدیدی را نصب کنید، بهتر است قبل از نصب سینک، شیر را روی آن نصب کنید و سپس سینک را در محل نصب کنید. چرا توصیه می‌کنیم که اینکار را انجام دهید؟

نصب شیر آب در این حالت بسیار راحت‌تر از زمانی است که مجبور هستید خودتان را در زیر سینک جا کرده و قطعات مختلف را نصب کنید. همچنین توصیه می‌کنیم اگر نصب شیرآلات بر روی سینک قدیمی دشوار است، سینک قدیمی را جدا کرده و بعد از نصب شیر، آن را مجددا در محل نصب کنید. شما در این حین می‌توانید درزها و شکاف‌های کثیف را تمیز کرده و آن‌ها را مجددا با چسب سیلیکون درزگیری کنید.

10. در پایان، نشتی را بررسی کنید.

پس از آنکه شیرآلات را طبق دستورالعمل‌های دفترچه راهنما نصب کردید، تمامی اتصالات را کاملا خشک کرده و بعد از آن آب را باز کنید و صبر کنید یک الی 2 دقیقه بگذرد. سپس شیر آب را ببندید و یک دستمال کاملا خشک را بر روی اتصالات و درزهای مختلف به آرامی بکشید. اگر پارچه مرطوب شد، به این معنی است که نشتی دارد. برای اطمینان از نشتی این کار را 2 الی 3 بار تکرار کنید.

هر جایی که نشتی داشت را با استفاده آچار و ابزار‌های مخصوص محکم کنید.

سخن پایانی

تغییر شیرآلات آشپزخانه، حمام، اتاق لباسشویی و سایر اتاق‌های خانه ممکن است بسیار ساده به نظر برسد، اما اگر اصول آن را رعایت نکنید، احتمالا در آینده به مشکل برمی‌خورید.

قبل از نصب انواع شیرآلات، باید با نکات و مراحل انجام این کار آشنا باشید.

با استفاده از نکاتی که در این راهنما گردآوری کرده‌ایم و همچنین مطالعه دفترچه راهنمای نصب شیر، می‌توانید به راحتی هر نوع شیرآلاتی را نصب کنید.

اگر قصد خرید انواع شیرآلات با‎کیفیت و مرغوب را دارید، از شما دعوت می‎کنیم از خانه شیرآلات دیدن کنید. در فروشگاه ما، بهترین محصولات از برند‎های شناخته شده با مناسب‌ترین قیمت‌ها در اختیار شما عزیزان قرار دارد.

[rank_math_breadcrumb]

راهنمای نصب شیرآلات

اگر به دنبال راهنمای نصب شیرآلات هستید و می‌خواهید خودتان شیرآلاتی که به تازگی خریداری کرده‌اید را نصب کنید، این مقاله برای شماست. نصب شیر جدید در حمام، آشپزخانه، اتاق کار و یا هر قسمت دیگری از خانه یا محل کار، می‌تواند ظاهر اتاق شما را به طرز چشمگیری عوض کند. بسیاری از معماران داخلی […]

خرداد 19, 1402

اگر به دنبال راهنمای نصب شیرآلات هستید و می‌خواهید خودتان شیرآلاتی که به تازگی خریداری کرده‌اید را نصب کنید، این مقاله برای شماست.

نصب شیر جدید در حمام، آشپزخانه، اتاق کار و یا هر قسمت دیگری از خانه یا محل کار، می‌تواند ظاهر اتاق شما را به طرز چشمگیری عوض کند. بسیاری از معماران داخلی توصیه می‌کنند پس از نوسازی یا بازسازی خانه، شیرآلات را عوض کنید؛ زیرا با انتخاب یک شیر مناسب، به راحتی فضای اتاق شما از حالت قدیمی به مدرن تغییر می‎کند.

اگر فقط قصد تعویض شیرآلات را دارید و نمی‌خواهید لوله‌کشی داخلی و مسیر‌ها را تغییر دهید، می‎توانید این کار را در کمترین زمان ممکن انجام دهید. ما در خانه شیرآلات نکات و مواردی که برای نصب شیرآلات لازم دارید را در اختیارتان قرار می‌دهیم تا بتوانید هر نوع شیرآلاتی که دوست داشتید را به راحتی انتخاب و نصب کنید. با ما همراه باشید…

فهرست مقاله:

  • چه اطلاعاتی برای نصب شیر جدید لازم داریم؟
  • نکاتی که باید قبل از نصب شیر آب رعایت کنید
  • 10 مرحله‌ی مهم برای نصب انواع شیرآلات روکار و توکار
  • سخن پایانی
  • منابع

چه اطلاعاتی برای نصب شیر جدید لازم داریم؟

1. شیر فعلی شما از چند روزنه یا سوراخ استفاده می‌کند؟

شیر‌ها در حالت معمول فقط بر روی یک دهانه (فقط آب سرد) نصب می‌شوند و یک دستگیره برای باز کردن/ بستن آب بر روی آن‌ها قرار دارد. نوع جدید‌تر شیر‌ها بر روی 3 دهانه یا سوراخ قرار می‌گیرند که هر کدام از این دهانه‌ها برای آب گرم، آب سرد و آب خروجی تعبیه شده‌اند.

اگر شیر آب قبلی شما تک دهانه‌ای است، باید در زمان خرید شیرآلات، شیر جدیدی که خریداری می‌کنید نیز تک دهانه‌‎ای باشد. در حالت 3 دهانه‌ای نیز در زمان خرید توجه داشته باشید که همراه شیر جدید، باید یک صفحه آداپتور در کارتن محصول وجود داشته باشد.

2. نصب شیرآلات جدید چقدر طول می‌کشد؟

بسته به نوع شیر، تعداد، ابزار و مهارت شما، ممکن نصب شیرآلات در عرض کمتر از 1 ساعت تمام شود و یا بیش از نیم‌‎روز طول بکشد. در اکثر مواقع سخت‌ترین قسمت کار، برداشتن شیرآلات قدیمی است؛ زیرا معمولا شیرآلات قدیمی قسمت‌های زنگ‌زده و خورده شده‌ای دارند و جدا‎کردن آن‌ها کار آسانی نیست. به عنوان مثال، اگر پیچ‌ها و اتصالات دچار زنگ‌زدگی شده باشند، احتمالا زمانی که با ابزارهایی مانند پیچ‎گوشتی یا آچار سعی در باز کردن‌شان دارید، خورد می‌شوند و مجبور می‌شوید با روش‌های دیگری آن‌ها را باز کنید.

نصب شیرآلات جدید معمولا خیلی سریع انجام می‌شود. می‌توانید این کار را طبق دستورالعملی که در کتابچه همراه شیر نوشته شده، مرحله به مرحله انجام دهید.

3. برای نصب شیرآلات جدید، به چه ابزارهایی نیاز داریم؟

معمولا برای نصب انواع شیرآلات به ابزار‌های ابتدایی‌ای نیاز دارید که در اکثر فروشگاه‌های ابزارآلات موجود هستند. لیست ابزار‌های مورد نیاز برای نصب انواع شیرآلات عبارتند از:

  • پیچ‌گوشتی؛
  • آچار قابل تنظیم؛
  • آچار معمولی (اندازه ثابت)؛
  • چراغ قوه؛
  • انبر دستی؛
  • نوار مهر و موم (نوار تفلون)؛
  • بتونه مخصوص لوله‌کشی یا چسب سیلیکونی.

4. آیا در زمان خرید شیرآلات باید به نکته خاصی توجه کنم؟

بله! در زمان خرید شیرآلات، اول از همه باید شیرآلاتی را خریداری کنید که کیفیت ساخت خوبی دارند. به واشر‌ها و فنر‌های شیر دقت کنید؛ زیرا در اکثر مواقع نشتی آب به دلیل خرابی این دو قطعه است. شیرآلاتی که کیفیت بالایی دارند، دارای ساختار کارتریج بدون نیاز به شستشو هستند. این ساختار تا حد زیادی جلوی نشتی آب را می‌گیرد.

در مرحله بعد، دستگیره آب را باز و بسته کنید تا ببینید آیا به راحتی می‌توانید از آن استفاده کنید یا خیر. اگر دستگیره شیر آب به راحتی باز یا بسته نمی‌شود، احتمالا در آینده به مشکل می‌خورید. بهتر است شیرآلاتی پرکاربرد مانند شیرآلات آشپزخانه را از فروشگاه‌های معتبر و با بالاترین کیفیت ممکن خریداری کنید.

نکاتی که باید قبل از نصب شیر آب رعایت کنید

1. همیشه قبل از شروع نصب شیرآلات جدید، شیر آب را ببندید یا به طور کلی فلکه را قطع کنید.

اگر در ابتدای مسیر ورودی آب به اتاق، یک دریچه برای باز/بسته کردن قرار دارد، می‌توانید به راحتی مسیر ورود آب را ببندید. در صورتی که دریچه ورود آب به اتاق را پیدا نمی‌کنید، باید شیر ورودی اصلی خانه/ساختمان (فلکه) را ببندید.

اگر چندین سال از نصب دریچه شیر آب می‌گذرد، خودتان را برای زنگ‌‎زدگی آماده کنید! بهتر است بستن دریچه را با احتیاط انجام دهید تا با شکستگی دریچه و جاری شدن سیل آب روبرو نشوید!

2. شاید نصب شیر جدید دشوارتر از آن چیزی که به نظر می‌رسد باشد.

در اکثر کتابچه‌های راهنمای ست کامل شیرآلات، حذف شیرهای قدیمی و نصب شیرهای جدید راحت‌تر از واقعیت به نظر می‌رسد. به عنوان مثال، در زمان نصب شیرآلات روشویی، فضای زیر روشویی که قسمتی از شیر آب در آنجا نصب می‌شود، معمولا باریک و تاریک است. برای حل مشکل نبود نور، چراغ قوه را در گوشه‌ای از فضا بگذارید تا دید کافی داشته باشید.

اگر زنگ‌‎زدگی و خوردگی‌ها زیاد است، بهتر است با یک برس سیمی روی مهره‌ها و قطعات زنگ‌زده بکشید و کمی روغن روی آن‌ها اسپری کنید. پس از چند دقیقه که مطمئن شدید روغن به خوبی به لایه‌ها نفوذ کرده، سعی کنید اتصالات را با آچار قابل تنظیم باز کنید. اگر تلاش‌تان به نتیجه نرسید، قبل از اینکه اتصالات را خراب کنید، با یک لوله‌کش تماس بگیرید.

3. مواظب ستون فقرات خودتان باشید!

نصب شیرآلات یکی از کارهای سختی است که می‌تواند به بدن و مخصوصا مهره‌های ستون فقرات شما آسیب بزند. چه این نصب در محیط آشپزخانه انجام شود، چه در حمام، دستشویی و یا هر مکان دیگری، تلاش برای تکان‌خوردن در فضاهای محدود مانند سینک، کابینت و غیره، کار دشواری است.

یک ترفند ساده برای حل این مشکل وجود دارد. می‌توانید یک تخته‌ی بزرگ که به اندازه زیر کار است را پیدا کرده و در هنگام تعویض قسمت زیر شیرآلات، روی آن دراز بکشید.

10 مرحله‌ی مهم برای نصب انواع شیرآلات روکار و توکار

امروزه با توجه به مدل‌های جدید شیرآلات که نصب راحتی دارند، می‌توانید خودتان کار نصب و راه‌اندازی را انجام دهید. حتی برای محیط‌هایی مانند آشپزخانه یا سرویس بهداشتی که نصب چالش برانگیزی دارند، می‌توانید شیرهای توکاری را بخرید که که کاملا از بالای سینک نصب می‌شوند و دیگر نیازی به خزیدن در زیر سینک/کابینت ندارید.

در این قسمت، 10 مرحله‌ی مهم برای نصب انواع شیرآلات بدون نشتی و هرگونه مشکل ناخواسته‌ای را با یکدیگر مرور می‌کنیم. اگر دانش و تجربه کمی در زمینه نصب دارید، با این آموزش می‌توانید هر نوع شیرآلاتی (چه توکار و چه روکار) را به راحتی نصب کنید.

1. شیرآلات قبلی را جدا کنید.

جدا کردن شیرآلات قبلی، اولین و در برخی مواقع سخت‌ترین بخش کار است! باز‎کردن مهره‌های زنگ‌‎زده‌ای که بخشی از آن‌ها ریخته، حتی با آچار حوضه (یا همان آچار سینک) نیز کار سختی است!

اگر برایتان مهم نیست که شیر آب قدیمی‌تان خش بردارد یا خراب شود، می‌توانید با ابزارهایی مانند اره یا دیسک‌های برش فلزی، مهره‌های زنگ‌زده را برش دهید. برای اینکار، ابتدا یک طرف مهره (نه تمام آن) را برش دهید و سپس با استفاده از یک پیچ‎گوشتی یا انبردست، مهره را از بدنه جدا کنید. برای بقیه قسمت‌هایی که به سختی جدا می‌شوند نیز از همین تکنیک استفاده کنید.

در مرحله بعد، حتما کتابچه راهنمای نصب شیر جدید را بررسی کرده و آن را مرحله به مرحله انجام دهید.

2. در مواقع نیاز، از آچار حوضه استفاده کنید.

آچار حوضه یک ابزار استاندارد و پرکاربرد در لوله‌‎کشی است که از آن برای برداشتن و نصب اکثر شیرآلات مخصوصا شیرآلات سرویس بهداشتی که بر روی روشویی قرار می‌گیرند، استفاده می‌شود. با استفاده از این آچار، می‌توانید به قسمت تنگ و باریک پشت سینک یا کابینت دسترسی داشته باشید و مهره‌هایی که شیر آب را روی سینک/کابینت نگه می‌دارند و همچنین مهره‌هایی که خطوط تغذیه را به یکدیگر متصل می‌کنند را باز یا سفت کنید.

در صورتی که می‌خواهید مهره را به طور کامل برش دهید و یا شیر جدید دارای آچار یا وسیله دیگری برای نصب است، به آچار حوضه نیازی ندارید. در زمان خرید شیر‎آلات جدید، بهتر است بسته را به دقت بررسی کنید و ببینید که آیا برای نصب به وسیله اضافی نیاز دارید یا خیر.

این نوع آچار در اکثر فروشگاه‌های ابزار‎آلات یا وسایل ساختمانی موجود است.

3. در زمان نصب شیر آب، از واشر سیلیکونی یا بتونه استفاده کنید.

در صورتی که به هر دلیلی آب برای مدت زمان طولانی به قسمت پایین شیرآلات برسد، احتمال اینکه پس از مدتی شیر آب شما زنگ بزند و حتی بدتر از آن، آب به میز یا کابینت شما آسیب برساند، بسیار زیاد است. این مورد در شیرآلات حمام بیشتر دیده می‌شود و دلیل آن نیز محیط بسیار مرطوب حمام است. در حال حاضر در بسته‌بندی اغلب شیرآلات جدید، یک واشر سیلیکونی یا پلاستیکی برای مهر و موم شیر آب و سینک وجود دارد. با این حال، بهتر است تمام درز‌ها را با بتونه یا چسب سیلیکونی بپوشانید.

بتونه یا چسب سیلیکونی علاوه بر جلوگیری از نفوذ آب به نقاط آسیب پذیر، باعث محکم‌شدن اتصالات می‌شود. برای اینکار، ابتدا بتونه یا سیلیکون را بر روی درز‌ها بریزید و بلافاصله پس از جایگذاری قطعات، مقدار اضافی را با یک پارچه‌ی خشک پاک کنید.

4. لوله تغذیه را به درستی نصب کنید.

در زمان نصب لوله‌های تغذیه، دقت کنید که طوری لوله‌ها را نصب کنید که نشتی نداشته باشند. حال چطور آن‌ها را جوری نصب کنیم که نشتی نداشته باشند؟

اول از همه بهتر است که شیرآلاتی را خریداری کنید که دارای اتصال‌کننده‌های (کانکتور) سبک جدید هستند. بافت بیرونی و داخلی کانکتور‌های سبک جدید به صورت الیاف فولادی ضد زنگ بافته‌‎شده است و در هر انتهای لوله، واشرهای استاندارد قرار دارد.

تا جایی که می‌توانید انتهای کانکتور را با دست سفت کنید و در آخر با یک آچار، آن را به اندازه‌ی نیم‌چرخ دیگر سفت کنید.

5. اندازه لوله تغذیه را محاسبه کنید.

بسیاری از شیرآلات جدید، دارای لوله تغذیه هستند؛ اما ممکن است اندازه لوله تغذیه‌ای که در جعبه محصول قرار دارد، برای شما کافی نباشد یا اندازه نقاط اتصالشان (رزوه) مناسب شما نباشد. بهتر است قبل از خرید شیرآلات، با استفاده از یک متر معمولی، از قسمت زیر سینک (نزدیک شیر آب) تا ورودی آب لوله‌کشی را اندازه گرفته و چند سانتی‌‎متر به آن اضافه کنید.

اگر پس از خرید متوجه شدید که لوله تغذیه کوتاه‌تر از فاصله شیرآلات تا ورودی آب است، می‌توانید لوله‌ای با طول مناسب را به صورت جداگانه از فروشگاه‌های شیرآلات خریداری کنید. همچنین برای تطابق اندازه رزوه‌ها، بهتر است لوله تغذیه قبلی را در زمان خرید شیرآلات به همراه داشته باشید.

6. گیر‎کردن سوپاپ مسدودی

اگر سوپاپ مسدودی شیر شما گیر کرده است، می‌توانید آن را با شل کردن مهره‌اش باز کنید. این کار، فشار بر روی میل سوپاپ را کمتر می‌کند و باعث می‌شود شیر راحت‌تر بچرخد. البته مهره میل سوپاپ نباید به اندازه‎ای شل باشد که در اطراف آن نشتی ایجاد شود.

7. قبل از باز‎کردن آب، هوادهنده را بردارید.

اغلب در حین لوله‌کشی و تعویض شیر‎آلات، زباله‌هایی که داخل لوله‌ها و شیر‌ها جمع شده‌اند، خارج می‌شوند. برای اینکه هوادهنده شیر جدیدتان مسدود نشود، قبل از اینکه برای آزمایش شیر آب را باز کنید، آن را بردارید.

هوادهنده قطعه‌ای است که در سر شیرآلات قرار دارد و انتهای آن با یک پلاستیک سوراخ دار یا توری فلزی پوشیده شده است. کار اصلی این قطعه پخش‌‎کردن جریان آب و جلوگیری از خارچ‌شدن رسوب آب است. اکثر هوادهنده‌ها با چرخاندن پیچ‌شان در خلاف جهت عقربه‌های ساعت به راحتی باز می‌شوند. البته برخی از شیرآلات جدید در کنار لوازم جانبی، ابزاری برای خارچ‌کردن هوادهنده دارند.

پس از اینکه چند ثانیه آب جاری شد، می‌توانید هوادهنده را مجددا نصب کنید. اگر پس از نصب هوادهنده متوجه کندی سرعت آب شدید، آن را مجددا خارج کرده و پس از تمیز‎کردن، مجددا نصب کنید.

8. قطعات قبلی، قطعات اضافی جدید، دفترچه، ضمانت‎نامه و غیره را در یک کیسه فریزر قرار دهید.

بسیاری از شیرآلات دارای ابزارهای مخصوص مانند آچار، هوادهنده اضافی، واشر یدک و سایر قطعات یدکی هستند. ممکن‌است اینطور به نظر برسد که دیگر به این قطعات نیازی ندارید اما اشتباه است.

حتی تمامی قطعات شیر قبلی نیز ممکن است یک روزی مورد استفاده قرار گیرند. تمام این لوازم را کاملا خشک کرده و به همراه کتابچه و ضمانت‌نامه در یک کیسه فریزر قرار دهید و در داخل یک محیط کاملا خشک نگهداری کنید.

9. نصب سینک جدید

اگر می‌خواهید همراه با شیرآلات، سینک جدیدی را نصب کنید، بهتر است قبل از نصب سینک، شیر را روی آن نصب کنید و سپس سینک را در محل نصب کنید. چرا توصیه می‌کنیم که اینکار را انجام دهید؟

نصب شیر آب در این حالت بسیار راحت‌تر از زمانی است که مجبور هستید خودتان را در زیر سینک جا کرده و قطعات مختلف را نصب کنید. همچنین توصیه می‌کنیم اگر نصب شیرآلات بر روی سینک قدیمی دشوار است، سینک قدیمی را جدا کرده و بعد از نصب شیر، آن را مجددا در محل نصب کنید. شما در این حین می‌توانید درزها و شکاف‌های کثیف را تمیز کرده و آن‌ها را مجددا با چسب سیلیکون درزگیری کنید.

10. در پایان، نشتی را بررسی کنید.

پس از آنکه شیرآلات را طبق دستورالعمل‌های دفترچه راهنما نصب کردید، تمامی اتصالات را کاملا خشک کرده و بعد از آن آب را باز کنید و صبر کنید یک الی 2 دقیقه بگذرد. سپس شیر آب را ببندید و یک دستمال کاملا خشک را بر روی اتصالات و درزهای مختلف به آرامی بکشید. اگر پارچه مرطوب شد، به این معنی است که نشتی دارد. برای اطمینان از نشتی این کار را 2 الی 3 بار تکرار کنید.

هر جایی که نشتی داشت را با استفاده آچار و ابزار‌های مخصوص محکم کنید.

سخن پایانی

تغییر شیرآلات آشپزخانه، حمام، اتاق لباسشویی و سایر اتاق‌های خانه ممکن است بسیار ساده به نظر برسد، اما اگر اصول آن را رعایت نکنید، احتمالا در آینده به مشکل برمی‌خورید.

قبل از نصب انواع شیرآلات، باید با نکات و مراحل انجام این کار آشنا باشید.

با استفاده از نکاتی که در این راهنما گردآوری کرده‌ایم و همچنین مطالعه دفترچه راهنمای نصب شیر، می‌توانید به راحتی هر نوع شیرآلاتی را نصب کنید.

اگر قصد خرید انواع شیرآلات با‎کیفیت و مرغوب را دارید، از شما دعوت می‎کنیم از خانه شیرآلات دیدن کنید. در فروشگاه ما، بهترین محصولات از برند‎های شناخته شده با مناسب‌ترین قیمت‌ها در اختیار شما عزیزان قرار دارد.

دسته بندی‌:
#راهنمای کاربران
اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیست نظرات